fbpx

Els alumnes de Camp Joliu fan un drac per les Festes Majors de la comarca

drac2

El bestiari popular sempre és un símbol de les Festes Majors catalanes. Per aquest motiu, els  alumnes de Camp Joliu han dissenyat un drac que oferiran als municipis de la comarca per fer-lo participar en les festivitats de cada municipi. D’aquesta manera, els alumnes i l’escola, s’impliquen en el teixit associatiu de l’Alt i Baix Penedès.

La bèstia ha estat dissenyada pel professor d’Arts, David Risueño, i construïda al llarg del curs per alumnes del Taller Artístic de 4t d’ESO.  L’animal és una peça de 2 m d’alçada per 3 m de llargada i 3,50 m d’amplada i uns 73kg de pes. La seva aparença és d’un drac agressiu, amb el cap cot i boca ben oberta ensenyant així unes dents ben afilades; té un coll estilitzat i allargat, amb les ales obertes i la cua aixecada i corba en posició d’atac. La bèstia es caracteritza per la seva textura, semblant a un cos de serp amb escates molt marcades, que li dóna un tret identificador i únic.

El drac el van realitzar els alumnes del Taller en dues fases. Primer l’estructura i l’habitacle, que es va realitzar el darrer trimestre del curs 14/15, fase primordial per tal de poder continuar els següents processos. La segona fase, la construcció de les ales, i el recobriment de l’estructura, es va dur a terme durant el segon i tercer trimestre del curs 15/16. Tal i com es va preveure en el projecte inicial, els colors que lluirà el drac versaran sobre tonalitats vermelloses i taronges.

Tot ell està realitzat amb material reciclat 100%, aprofitant plaques velles de porexpan, plàstics, fustes, papers, ferros, malles... Exceptuant les resines, les coles i els aglutinants. Els alumnes han pogut aprendre diferents tècniques i processos, com ara modelar, soldar, empaperar, texturitzar, però sobre tot, han après que amb treball, il·lusió i esforç, són ben capaços de realitzar una figura de bestiari, i contribuir així, a enriquir la imatgeria festiva de la comarca. 

La realització d’aquest projecte ha permès als alumnes l’assoliment de diverses competències i habilitats: treball en grup, gestió de materials, repartiment de tasques, direcció i execució de les feines. L'acte de presentació del Drac de Camp Joliu es va realitzar en motiu de la festa final de curs de l’escola i va comptar amb l’acompanyament musical de la Cobla de Reus

(Alumnes del Taller Artístic: D. Pascual, T. Juncà,  Á. Carrero, T. Reixach, J. Ràfols, Á. Torné, Á. De la Cruz, I. Ràfols i X. Milà.)